I Sea Services

Aankoopbegeleiding van vastgoed aan de Costa Blanca en Costa del Sol in Spanje

Veel gestelde vragen over het kopen en laten bouwen van onroerend goed in Spanje

Veel mensen ‘zien door de bomen het bos niet meer’ als het op het kopen van een nieuwbouwwoning in Spanje aankomt.
Als u nagaat wat erbij komt kijken, kan het best overweldigend zijn. Voor uw gevoel zijn er vast ‘veel beren op de weg’.

Gaat dat wel goed? Een huis laten bouwen in Spanje?

Veel gestelde algemene vragen over een huis laten bouwen in Spanje zijn bijvoorbeeld “Gaat dat wel goed zo’n huis laten bouwen?” (Ja, dat gaat goed. Zo werken we met Scandinavische, Duitse en Zwitserse bedrijven. Degelijk, mooie kwaliteit en mooie spullen en bouwmaterialen) of
Bouwen ze wel wat we hebben afgesproken?” (Jawel hoor, ze volgen gewoon de tekeningen) of
En die Spanjaarden, aardige mensen maar ik heb ze nog nooit ergens op tijd gezien; halen ze de deadlines wel?” (Wij werken met betrouwbare bouwpartners die zorgen dat iedereen zijn deadlines en afspraken nakomt). 

Costa Blanca Ocean Homes I Sea Services

Veel gestelde vragen over nieuwbouw vastgoed kopen met de bemiddeling van I Sea Services

Hieronder treft u een aantal vragen aan over het kopen en laten bouwen van uw Spaanse droomhuis of -appartement met de begeleiding door I Sea Services. 

I Sea Services biedt persoonlijke begeleiding vanuit Nederland, wat tijd en reiskosten bespaart. Bovendien verloopt alle communicatie in het Nederlands, waardoor er geen taalbarrière of misverstanden zijn. Ook werken we rechtstreeks samen met gerenommeerde projectontwikkelaars, zonder tussenkomst van Spaanse makelaarskantoren. Korte lijntjes dus.

Sandra Lohuis en haar team van specialisten staan klaar om u te begeleiden bij elke stap van het proces, van het vinden van de perfecte locatie tot de oplevering van uw droomhuis of -appartement. We zijn altijd op de hoogte van nieuwe projecten, zelfs als ze nog in de planning staan. Zij kunnen direct in hun systemen kijken en hebben altijd up-to-date informatie

Het grootste voordeel is de toegankelijkheid en het gemak van het hele proces. U hoeft niet te reizen naar Spanje of te onderhandelen met meerdere makelaars. Alles wordt in het Nederlands afgehandeld, en u krijgt ondersteuning vanaf het begin tot aan de oplevering van uw woning.

Ja, wij werken alleen samen met gerenommeerde projectontwikkelaars die bekend staan om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. U kunt erop vertrouwen dat uw droomhuis of -appartement met zorg wordt gebouwd.

Nadat u uw wensen heeft besproken, begeleiden wij u bij het vinden van het perfecte appartement of kavel. Vervolgens helpen we u bij elke stap van het aankoopproces. Zo kunnen we u in contact brengen met bijvoorbeeld een hypotheekadviseur en notaris hier in Nederland.

Gedurende het hele proces staan we voor u klaar, tot aan de oplevering van uw nieuwe woning.

Bij vragen of onduidelijkheden kunt u altijd bij Sandra van I Sea Services terecht. We komen graag naar u toe om alles persoonlijk met u te bespreken, zonder dat u direct in het vliegtuig naar Spanje hoeft te stappen.

Ja, naast de persoonlijke begeleiding en het Nederlandstalige proces bied ik met mijn team ook een vertrouwde en degelijke aanpak. Met onze Nederlandse bemiddeling kunt u zorgeloos zakendoen in Spanje, zonder taal- of cultuurbarrières.

Uw woning dient net als in Nederland verzekerd te zijn met een opstal-en inboedelverzekering. Als u een hypothecaire lening heeft, verplicht de bank u dat ook.

Uw NIE nummer is uw fiscaal nummer. Dat kunt u aanvragen bij de Spaanse ambassade in Nederland of in Spanje bij de vreemdelingendienst. 

Advocaten kunnen ook het NIE nummer aanvragen voor u. Uiteraard wel tegen een vergoeding.

Houdt u er rekening mee dat voor nieuwbouwwoning een hypotheek afsluiten wat lastiger is. Banken hanteren strenge richtlijnen en maken een verschil tussen hypotheken voor ingezetenen en niet-ingezetenen. 

70% van de taxatieprijs

Standaard lenen zij aan niet-ingezetenen 70% – meestal niet van de aankoopprijs, maar van een door de bank vastgestelde taxatie, die meestal iets lager ligt. Om deze reden krijgen sommige mensen slechts 60% van de aankoopprijs gefinancierd, waar de aankoopkosten bovenop komen.

Let wel op, als uw woning nog helemaal vanaf de grond gebouwd moet worden, dan is er dus geen taxatie mogelijk en is een hypotheek krijgen heel erg lastig. Ik werk wel met een Nederlandse hypotheekadviseur die het één en ander voor u kan uitzoeken, een zogenaamde pre-scan kan maken. 

Koopt u een woning die zo goed als klaar is, of net helemaal klaar is, dan kan een hypotheek zoals hierboven genoemd staat wel. Als u het fijn vindt, heb ik contact met een Nederlandse hypotheekadviseur, hier in Nederland die u kan adviseren. 

Voor het afsluiten van een hypotheek moet u ook afsluitkosten betalen. De banken in Spanje geven u een gedetailleerd overzicht van deze kosten in hun hypotheekvoorstel

Neem om dat te voorkomen een advocaat in de arm! Die doet wat in Nederland de notaris doet. Zij checken alles. 
De advocaat controleert dus of alle noodzakelijke bouwvergunningen zijn verkregen en of het project voldoet aan de lokale bouwvoorschriften en -normen.

Complete begeleiding door de advocaat

Maar hij onderzoekt ook de betrouwbaarheid en de juridische status van de projectontwikkelaar, inclusief eventuele juridische geschillen die de levering van uw woning zouden kunnen beïnvloeden.
Daarnaast checkt hij het koopcontract, geeft hij u advies over de verschillende belastingen die u moet gaan betalen, hij begeleidt u bij de notaris, zorgt na de aankoop voor de inschrijving van het onroerend goed op naam van de koper in het Registro de la Propiedad (kadaster), wat een essentiële stap is om het eigendom te formaliseren en bewaakt de betalingen. 

Wij kunnen u helpen aan een Engelssprekende advocaat of een advocaat met Nederlanders in Spanje.

Nieuwbouw Costa Blanca I Sea Services